Sant Antoni es bolca per salvar el Prize, un dels locals més emblemàtics del barri, en perill de tancament. El propietari del bar havia d’entregar les claus aquest dijous, però el procediment s’ha aturat. Ara, intentarà esgotar totes les vies per evitar haver d’abaixar la persiana. Actualment tot l’edifici, que és del mateix propietari, està desocupat de veïns i el Prize és el darrer que ha de marxar.

Imatge de l’interior del Prize

Suport al Prize d’entitats i veïns

Aquesta tarda han organitzat una concentració davant l’establiment, al carrer de Floridablanca, 130. S’hi han aplegat unes 200 persones i han tallat la via de manera espontània. La concentració a començat a 3/4 de 9 i s’ha dissolt al cap d’una hora. Un petit concert ha acompanyat la protesta. Demanen que l’activitat pugui continuar, encara que sigui en un altre espai.

Fins avui aquest espai emblemàtic ha recollit el suport d’una vintena d’entitats de Sant Antoni i més de 600 signatures de veïns, que demostren el múscul del barri i la seva disposició a donar suport al Prize. El local té 30 anys d’existència. S’hi fan actuacions de música en directe i destaca per la seva decoració singular.

El nom fa refèrència al mític saló Gran Price

El nom de l’Espai Prize fa referència al Saló Gran Price, que va ser un espai de referència per a l’entreteniment popular del barri, des que va inaugurar la nit de Cap d’Any de 1934. De fet, va ser el saló de ball més popular de la ciutat, amb capacitat per a 5.000 persones. També s’hi feien combats de boxa i de lluita lliure. L’activitat va decaure per la davallada de la boxa i va tancar als anys 70, quan s’hi va fer un edifici d’habitatges.