gimnàs màquines

Jornada de vaga aquest 24 de novembre del 2022. No és d’estudiants, ni general, sinó que un col·lectiu concret ha decidit aturar-se aquest dijous per fer sentir les seves reivindicacions laborals: els centres esportius públics. A continuació et detallem per què hi ha vaga el 24 de novembre del 2022 en aquest sector i els motius que han portat els treballadors a convocar l’aturada.

vaga gimnasos

Vaga el 24 de novembre del 2022 als centres esportius

La vaga el 24 de novembre es fa als centres esportius públics de Catalunya de gestió privada. L’aturada ha estat convocada per Comissions Obreres i UGT, que consideren “inacceptable” la proposta salarial de la patronal en la negociació del conveni col·lectiu. Per això, un total de 10.000 treballadors del sector estan cridats a sumar-se a la vaga.

Els sindicats, que amb motiu de la vaga es manifestaran a la plaça de Sant Jaume de Barcelona a les 17 h, ha criticat que les patronals Aceges i Acege “s’han tancat en banda” i que han proposat congelar els sous el 2022 i una pujada el 2023 i el 2024 que consideren insuficient.

Mentre la patronal ofereix una pujada salarial en tres anys amb un màxim per a alguns grups professionals del 9,7 % amb revisió salarial topada, els sindicats reclamen un augment del 10,5 % per a tots els treballadors i amb clàusula de revisió vinculada a l’IPC.

Alerta dels Clubs Claror

Precisament a causa de la vaga, clubs com els del Claror han informat que l’aturada convocada per part dels sindicats majoritaris és “ajustada a dret” i que, per tant, els treballadors de les seves instal·lacions hi poden participar. En aquesta línia, asseguren: “No podem garantir el normal funcionament de les activitats i els serveis aquest dia, que pot variar segons el moment del dia”. Tampoc poden saber el seguiment que tindrà l’aturada.

Vaga el 25 de novembre a les òptiques de Catalunya

L’endemà, 25 de novembre, començarà una vaga a les òptiques de Barcelona que s’allargarà fins al dia 26, inclòs, coincidint amb el Black Friday 2022. En aquest cas, els treballadors també reclamen una compensació per l’augment desmesurat de l’IPC.