Foto: Vicente Zambrano

Barcelona lidera la baixada d’atur a l’estat. Segons un informe al qual ha tingut accés betevé, la taxa d’atur en el darrer trimestre del 2022 se situa en el 7,5 % a la ciutat, mentre que a Madrid arriba al 10,7 % i a València se situa en el 12,3 %. Si comparem les dades amb les del 2019 —l’any previ a la pandèmia—, la taxa d’atur a Barcelona s’ha reduït un 1,9 %.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha celebrat aquestes xifres i ha assegurat que es tracta “d’una dada econòmica molt contudent que afecta a tota la població” i que demostra que les dades de Barcelona són millors que les de Madrid.

dades atur Barcelona

L’informe compara la taxa d’atur entre les ciutats més grans d’Espanya amb més de mig milió d’habitants. Si bé les dades de Sevilla o Màlaga no es poden comparar amb Barcelona perquè no s’han facilitat les del 2019, cap de les dues ciutats, tampoc Saragossa, tenen millors registres que la capital catalana.

Baixada de sis punts en set anys

En els últims set anys, la taxa d’atur a Barcelona ha anat baixant des del 13,9 % (3r trimestre del 2015) al 7,5 % (3r trimestre 2022). Pel que fa a Catalunya, la taxa d’atur se situa al 9,30 %, quasi dos punts per sobre de la de Barcelona. Les xifres globals espanyoles encara són més altes i la taxa se situa en el 12,70 %.