passeig de gracia vist des de dalt altura pedrera casa milà
Foto: Vicente Zambrano

(EFE / redacció) El passeig de Gràcia és la via comercial més cara per llogar-hi un local de tot Espanya. Els lloguers se situen en uns 2.677 euros anuals per m². D’aquesta manera sobrepassa el carrer que fins ara liderava històricament els preus més cars, l’avinguda del Portal de l’Àngel, que ara passa a ser el segon, encara que amb xifres similars. Per darrere, trobem els grans carrers de luxe madrilenys com Serrano, Gran Via i Preciados.

Tot i això, es reflexa una caiguda dels preus respecte a abans de la pandèmia. L’any 2019, la classificació estatal la va encapçalar el Portal de l’Àngel amb uns lloguers que rondaven els 3.420 euros anuals per m², també ho va fer al 2017 amb 3.3.60 euros.

El passeig de Gràcia, entre els 20 carrers del món amb el lloguer comercial més car
Un informe elaborat per una consultora immobiliària constata que els preus del passeig de Gràcia han superat els del Portal de l’Àngel
Portal de l’Àngel

Creixen els lloguers als carrers exclusius

Són dades extretes de l’estudi de la consultora immobiliària Cushman & Wakefield que, a més, ha constatat que durant els nou primers mesos del 2022 s’han signat un 25 % més de contractes de lloguer a les àrees més exclusives de Barcelona i Madrid que al 2021. Això es tradueix en 86 operacions.