Amb un preu de lloguer d’uns 2.677 euros anuals per m², el passeig de Gràcia s’alça com el 18è carrer comercial més car del món en la classificació de l’estudi Main streets across the world, elaborat per la consultora immobiliària Cushman & Wakefield. Segons aquest informe, la crisi de la covid-19 ha suposat, però, una davallada d’un 16 % d’aquest preu de lloguer.

Relleu amb el Portal de l’Àngel

L’informe ha analitzat els preus dels lloguers dels locals comercials dels principals eixos de 92 països, aquells carrers on habitualment es troben les botigues més exclusives i luxoses. Per part d’Espanya, enguany el passeig de Gràcia s’alça amb el preu més car i supera el Portal de l’Àngel, el qual tradicionalment presumia dels lloguers més cars.

De fet, el Portal de l’Àngel es va mantenir en el número 14 d’aquesta mateixa llista els anys 2018 i 2019 amb uns preus al voltant dels 3.400 euros anuals. Al 2017, també es mantenia per davant del passeig de Gràcia. Això sí, sempre amb xifres molt similars.

El carrer més car del món per llogar un local, a Nova York

Pel que fa a la resta del món, lidera la classificació internacional la Cinquena Avinguda de Nova York, amb uns lloguers comercials que superen els 21.000 euros anuals per m². La segueixen el Tsim Sha de Hong Kong, amb uns 15.000 euros; país que ostentava al 2019 el primer lloc del rànquing. En tercer lloc, un carrer europeu, la via Montenapoleone de Milà.