El Saló del Vehicle d’Ocasió 2018 encara la 38a edició amb una oferta de 3.500 vehicles seminous a preus especials, alguns dels quals són híbrids o elèctrics. Hi participen bona part de les marques automobilístiques del mercat, tant de gamma baixa, mitjana, com alta, a més de botigues de cotxes que porten les seves ofertes a la fira.

Algunes companyies han portat al saló exclusivament vehicles amb distintiu verd, és a dir, poc contaminants, tenint en compte les restriccions per accedir a ciutats com Barcelona en episodis d’alta contaminació.

Etiqueta verda de contaminació

La compra continua sent l’opció preferida del Saló d’Ocasió 2018

El president del saló, Jaume Roura, ha afirmat que la compra de cotxes segueix sent l’opció preferida dels assistents al saló, malgrat que el rènting o lísing són dues modalitats que cada vegada s’ofereixen més a la fira.

“El rènting és una modalitat que va néixer als Estats Units i que encara ara s’està introduint a Europa. És una manera de donar un pla d’amortització amb un vehicle. Durant aquest transcurs de temps que contractes, el pots anar renovant en funció de les necessitats familiars o de feina.”

Algunes marques automobilístiques confirmen que la majoria de clients busquen adquirir un cotxe i no pas llogar-lo, ja que aquesta última opció és més aviat preferida per empreses o autònoms que necessiten el vehicle per treballar. Pel que fa al tipus de cotxe que prefereixen els assistents, els més demandats són vehicles petits per a un ús diari.

El certamen, organitzat per la Fira de Barcelona juntament amb el Gremi del Motor i de la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (FECAVEM), obre portes al recinte firal de Montjuïc del 30 de novembre al 9 de desembre.