La parada de flors número 7 de la Rambla està tancada per jubilació, però no abandonada. S’ha guarnit amb elements nadalencs en el marc del projecte Flors a la Rambla, amb el qual es reivindica la venda de flors al passeig i es dona una oportunitat laboral a persones en atur. El projecte està engegat per Amics de la Rambla en col·laboració amb el Gremi de Floristes de Barcelona, de l’Escola d’Art Floral de Catalunya, d’Impulsem, del Mercat de la Boqueria i de la direcció de Comerç de l’Ajuntament.

Flors a la Rambla, tres objectius

Flors a la Rambla és una iniciativa dels Amics de la Rambla. Segons explica Fermín Villar, president de l’entitat, té un triple objectiu: “Per la imatge, perquè és molt més bonic veure una parada guarnida que no abandonada; segona pel missatge que la rambla de les Flors ha de seguir sent de flors, i tercer, per formar persones en la professió de floristes”.

Formar floristes

En el projecte, s’hi han format 14 persones que estaven a l’atur. La formació s’ha fet a l’entitat Impulsem. Dues d’aquestes persones han estat contractades temporalment per al manteniment de la parada. La coordinadora de programes d’Impulsem explica que el projecte és interessant perquè “recuperem persones que estan a l’atur i que el que volem és que es formin en l’ofici de florista, no només en la part de la flor com un art, sinó la part d’atenció al client, de preparar comandes”.

La formació s’ha fet específicament per a aquest projecte. En Mia Parramon, professor de l’Escola d’Art Floral de Catalunya, ha estat l’encarregat de fer les classes concebudes com  una iniciació a la floristeria. “Com construir un ram de mà amb la tècnica espiral, un treball de plantes i llavors, elles van decidir que volien fer una corona de cabells, que això sí que van ser elles que van dir que volien fer-ho, la corona de cabells”.

Continuïtat del projecte

Flors a la Rambla havia d’acabar a finals d’any. Els promotors, però, volen que tingui continuïtat i per això estan negociant amb l’Ajuntament prorrogar el conveni. La voluntat d’Amics de la Rambla és que al passeig es continuïn venent flors i evitar el tancament de parades. De les 33 que hi va arribar a tenir el passeig, ara en queden 13 en actiu.