El sector del taxi manté una reunió aquest divendres a la tarda per decidir si, com ja va avisar dijous, convoca o no una vaga coincidint amb la celebració del Mobile World Congress (MWC) d’enguany. La idea és concretar les mesures a seguir en les properes setmanes, per pressionar les administracions sobre el compliment del decret dels VTC. Els taxistes apunten que si abans del proper dilluns 13 de gener no han aconseguit concertar una reunió amb la Generalitat, l’Ajuntament i Aena per garantir el compliment de la normativa dels VTC, anunciaran mobilitzacions i vagues per als propers dies. “Nosaltres som una peça fonamental durant el MWC”, afirma un dels portaveus d’Elite Taxi, “no volem que no se celebri, però volem garanties que es farà complir la normativa als VTC“, conclou.

Un dels punts de la reivindicació és, principalment, garantir un temps de marge per a la contractació d’un vehicle de lloguer amb conductor, que l’Àrea Metropolitana (AMB) va fixar en una hora. Els taxistes també demanen que es dotin els inspectors i la policia d’eines tecnològiques noves amb les quals poder controlar millor l’activitat dels VTC, tant a la ciutat com a l’aeroport.

Els taxistes, neguitosos

En la reunió d’aquest divendres hi participen una trentena de persones, representants de totes les associacions i radioemissores del taxi de l’AMB, entre les quals hi ha la majoritària, Elite Taxi, o d’altres com Taxi Companys o Barnataxi. Amb tot, “hi ha tensió una altra vegada entre els taxistes“, reconeix Tito Álvarez, portaveu d’Elite, que el dia abans de la reunió d’aquest divendres va assegurar que tant la Generalitat com l’AMB han tingut “temps suficient” per fer complir el decret llei i el reglament de l’Àrea Metropolitana.