Ambulància TSC

Els sindicats CCOO i USOC han convocat una vaga a l’empresa d’ambulàncies Transport Sanitari de Catalunya del 13 al 17 de gener; serà una aturada total, de 24 hores. Segons ha informat USOC a través d’un comunicat, el motiu de la convocatòria són els “continus retards” en el pagament de les nòmines. De fet, denuncien que l’empresa, que té una plantilla de 1.800 treballadors, deu el 50 % de la mensualitat del desembre i que aquesta “no garanteix el pagament puntual dels salaris durant el pròxim trimestre”.

USOC reclama a l’empresa el pagament puntual de les nòmines i que hi hagi “garanties per al futur”, i demana a la Generalitat que “no es toleri aquest comportament de l’empresa”. Aquest dijous, els sindicats i empresa han estat citats a una reunió de mediació al Departament de Treball el proper dimarts, 7 de gener, a les 11 h.

On opera Transport Sanitari de Catalunya

L’empresa Transport Sanitari de Catalunya presta servei a la ciutat de Barcelona. Entre els seus clients hi ha el Departament de Salut de la Generalitat; en aquest cas però, només es tracta de transports mèdics programats, és a dir, que no són urgents. En canvi, sí que té adjudicats els trasllats d’emergències de l’Alt Pirineu, la Catalunya Central i Girona, tal com explica Walter Álvarez, responsable de transport sanitari del sindicat USOC.