Aquest divendres ha estat el primer dia de la setmana en què els centres d’atenció primària (CAP) públics han tornat a la feina després que el sindicat Metges de Catalunya (MC) hagi desconvocat la vaga. Amb tot, però, hi ha hagut excepcions, perquè una vintena d’ambulatoris de Barcelona han seguit amb les protestes malgrat l’acord subscrit aquest dijous entre l’ICS i MC. El sindicat CGT no ha donat suport al pacte i ha mantingut encara aquest divendres la vaga -en un principi s’havia previst que l’aturada fos de cinc dies-. L’Institut Català de la Salut ha xifrat el seguiment de la vaga en aquests centres en el 19 % a Barcelona, mentre que de mitjana al conjunt de Catalunya el seguiment ha estat molt menor: d’un 6 %.

Segons fonts de la CGT, el llistat de centres que encara han fet vaga han estat: el CAP Encants, Vila de Gràcia, Casernes, Raval sud, Raval nord, Magòria-Bordeta, Maragall, La Mina, Besòs, Carreras Candi, El Clot, La Marina, Camp de l’Arpa, Pinetons, Sants,  Congrés, Pare Claret, Gòtic, Carles Riba i Trinitat Vella.

La concertada també ha fet vaga

El personal del sistema concertat també ha seguit amb la vaga, després que dijous van quedar al marge de l’acord entre els facultatius del sistema públic i el seu gestor: l’ICS. Així, als hospitals, ambulatoris, centres sociosanitaris i de salut mental el seguiment ha estat del 69 %, segons MC.

Amb tot, els punts de l’acord signat entre l’ICS i MC que el sindicat vol replicar també al sistema concertat és aquest:

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”A quins acords han arribat per desconvocar la vaga?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/reunio-vaga-metges-29-novembre/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Tall a la ronda de Dalt

Algunes de les accions que els vaguistes han tret fora dels ambulatoris de la ciutat els han dut a tallar un tram de la ronda de Dalt, aquest migdia. Ha estat després d’haver-ho acordat en una assemblea, duta a terme pels facultatius del CAP Guineueta.