De les 67 àrees bàsiques de salut (ABS) que hi ha a Barcelona, només la Verneda Sud ha superat el 80 % de població vacunada amb la pauta completa. Concretament, amb el 81,4 % de barcelonins immunitzats. Aquesta àrea ja va destacar a principis de setembre per liderar el ritme de vacunació. Les ABS Sardenya, la Pau i Joanic estan a tocar d’aquest llindar amb el 79,8 i el 79,6 % de vacunats.

Segons les dades del Departament de Salut, el 74,4 % dels ciutadans ja han rebut la pauta completa a Barcelona. Si cliques les àrees del mapa podràs consultar el percentatge de població immunitzada a cada ABS. Els territoris més propers al vermell, que es correspon amb el 0 %, són els que tenen menys ciutadans vaccinats.

La Vila de Gràcia, entre els menys vacunats

Després d’aquestes tres àrees més properes al 80 %, un bon gruix de territoris té més del 70 % de ciutadans vacunats amb la pauta completa. De fet, només hi ha 11 ABS que es troben per sota. La Vila de Gràcia és la desena d’aquestes àrees, amb el 69,8 % de graciencs amb el procés acabat.

Com ha passat habitualment des que va engegar la campanya, el Raval Sud i el Gòtic es mantenen com les àrees amb menys percentatge d’immunització. Tot i que els registres continuen pujant, els segueixen la resta d’ABS de Ciutat Vella; Via Barcino, a la Trinitat Vella; el Poble-sec; el Besòs, Ciutat Meridiana i les Roquetes.

25 punts de difèrencia entre àrees

La desigualtat actual entre l’àrea de salut més immunitzada i la que té un percentatge més baix és de 25 punts: el Raval Sud (56,1 %) en contraposició amb la Verneda Sud (81,4 %). La franja d’edat on hi ha més diferència entre territoris és la compresa entre els 12 i els 14 anys, amb 28,5 punts de desigualtat. Però cal tenir present que la vacunació en aquest grup ha començat més tard que en els altres. Dels 20 als 29 anys hi ha 26 punts de diferència entre el Gòtic (50 %) i l’ABS Montnegre (75,8 %).