El president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona, Pau Relat, negociarà amb la GSMA que el Mobile World Congress allargui “més anys” la presència a la ciutat. Recordem que el contracte és fins al 2023. Relat ho ha explicat durant una reunió al Palau de la Generalitat. El responsable de Fira de Barcelona ha demanat discreció durant aquesta negociació. Una trobada, convocada pel president Quim Torra, després de la cancel·lació del congrés. Hi han assistit agents socials i institucions vinculats al Mobile World Congress.

Per part de l‘Ajuntament de Barcelona, hi ha anat Jaume Collboni. També hi ha assistit l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i representants de la Delegació del Govern. A més de Fira de Barcelona, hi han participat el Cercle d’Economia, PIMEC, la Cambra de Comerç, Cecot, Foment del Treball, els sindicats UGT i CCOO, i més d’una vintena d’empreses tecnològiques.

Per part del govern, a més de Quim Torra, hi estaven convocats el vicepresident Pere Aragonès i diversos consellers. Quan es va conèixer la cancel·lació del Mobile, el president Torra ja es va reunir amb els responsables de la GSMA. També l’Ajuntament es va trobar amb els agents econòmics i socials de la ciutat, per minimitzar els efectes de la cancel·lació.

Comissió Interdepartamental per avaluar l’impacte de la cancel·lació

Tots les entitats i administracions presents a la reunió han destacat la “unitat d’acció” per fer front a la cancel·lació del Mobile i el compromís per posar en marxa un pla de treball per consolidar Catalunya com a referent tecnològic. En aquest sentit el president Torra ha anunciat la creació d’una comissió interdepartamental per avaluar-ne l’impacte. Hi estaran presents les conselleries de Presidència, Economia i Hisenda, Polítiques Digitals i Administració Pública, Empresa i Coneixement, Treball i Afers Socials i Família.

Des de la Cambra de Barcelona han afirmat que la renovació del Mobile World Congress ha de ser indiscutible i creuen que en cap cas les alternatives que s’han organitzat per la cancel·lació el Mobile no han de suposar “substituir l’esdeveniment”.

Des de PIMEC, han ressaltat la importància del fet que totes les institucions s’hagin posat d’acord a “cuidar” les futures edicions del Mobile. Javier Faust, president del Cercle d’Economia, creu que l’estratègia ha de ser “convertir Catalunya en un país tecnològic, perquè si no és així, no serem un país social”. Ha afirmat que “ho ens prenem seriosament o anirem al vagó dels perdedors”.

Els sindicats CCOO i UGT, presents a la reunió

Des de CCOO, Javier Pacheco, ha fet un toc d’atenció a les administracions pel fet que la d’aquest dilluns hagi estat la primera vegada que s’hi ha convidat els sindicats per definir les línies estratègiques que s’han de seguir per la cancel·lació del Mobile. Creu que si es vol consolidar Barcelona com un pol tecnològic, cal fomentar que els avenços tecnològics ajudin a la cohesió social. Des d’UGT, Camil Ros creu que el més important és garantir que el congrés se celebri l’any que ve. Ros ha dit que cal treballar per “la qualitat del treball en el sector tecnològic, però també en el sector del turisme”.