El pronòstic s’ha confirmat. Aquest any el Mobile World Congress finalment no se celebrarà per la crisi del coronavirus, ni tampoc el 4YFM ni el YoMo. Aquest dimecres al vespre els responsables de la GSMA van comunicar la decisió a través d’un comunicat i aquest dijous, en una roda de premsa, el director general de la GSMA (Mats Granryd) i el conseller delegat de la GSMA (John Hoffman), han explicat per què.

Granryd ha assegurat que cancel·lar el Mobile “ha estat una decisió molt complicada” per una “situació de força major”, després d’una “llarga discussió dins de la GSMA“. Per la seva banda, Hoffman ha justificat la decisió per “la mirada posada en la salut i la seguretat”, en relació amb l’alerta pel coronavirus. A més, el conseller delegat de la GSMA ha lamentat que l’onada d’empreses que van suspendre-hi l’assistència va fer impossible ajornar el MWC per a més endavant o mantenir-lo a petita escala. “Avui és un dia molt negre, molt decebedor”, ha conclòs Hoffman, que ha posat la mirada en la celebració del proper Mobile World Congress 2021.

Objectiu: MWC 2021

La compareixença ha estat conjunta amb les administracions que participen en l’organització del Mobile. L’alcaldessa, Ada Colau, ha lamentat la cancel·lació del congrés “pels impactes econòmics que tindrà i per la feina i il·lusió que hi havia al darrere”, i s’ha conjurat per treballar ja en l’edició del 2021: “Anirem braç a braç, amb màxima lleialtat, perquè el proper any sigui la millor edició del MWC, i la primera de moltes més”. En la mateixa línia, el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, s’ha adreçat als responsables del Mobile: “Junts som més forts i, gràcies a això, junts anirem més lluny”.

Junt a Colau i Puigneró, la delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, ha insistit que la crisi del coronavirus, per ara, no ha dut cap cas a Catalunya ni a Barcelona.

És d’hora per avaluar-ne les pèrdues

Pel que fa a les pèrdues que comportarà la suspensió per força major de l’esdeveniment, Mats Granryad ha dit que “encara no n’hem calculat el cost” perquè “és encara massa d’hora”. I ha insistit que “això no va de diners, sinó de salut i seguretat”. Per la seva banda, el president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha afegit que “ara començarem a mirar les implicacions derivades de la decisió que s’ha pres”.

Ara bé, l’anul·lació del Mobile ha suposat un cop important per a molts sectors de la ciutat, que lamenten l’impacte econòmic que suposarà la cancel·lació de l’esdeveniment. El president de PIMEC, Josep González, calcula que les pèrdues ascendiran als 200 milions d’euros

Torra es reuneix amb Hoffman

Minuts abans de la compareixença pública, el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, s’ha reunit amb el president de la Generalitat, Quim Torra.  A la trobada també hi ha participat director general de la GSMA, Mats Granryd, i el president de Fira de Barcelona, Pau Relat.

En una piulada a twitter, el president de la Generalitat ha afirmat que el 2021, “farem el millor Mobile de la història”