Les “start-ups” han reaccionat de seguida a la cancel·lació del Mobile World Congress 2020 i altres esdeveniments relacionats com el 4YfN, i han decidit organitzar el Barcelona Tech Spirit, que es farà del 24 al 26 de febrer a Barcelona. La Barcelona Tech City -que aglutina unes 800 companyies- es va reunir aquest dijous amb l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i d’altres institucions per posar en marxa aquest certamen, que tindrà activitats i conferències, i que es limitarà a l’edició d’enguany.

Les jornades comptaran amb trobades de treball en xarxa o “networking” entre els emprenedors de Barcelona i fons d’inversió internacional que ja tenien previst visitar la ciutat durant aquestes dates. Encara està per determinar quin serà l’espai reservat per acollir aquesta fira. Està previst que l’organització de l’esdeveniment doni més detalls de la cita el proper dimarts 19 de febrer.

Un certamen que ha sorgit “de forma espontània”

Miguel Vicente, president de Barcelona Tech City, ha explicat que la iniciativa ha sorgit de “forma espontània” i ha tingut “una resposta magnífica i immediata dels agents implicats”. Diu Vicente que això demostra “la força, l’activisme, la solidesa i la solidaritat de l’ecosistema tecnològic de Barcelona”. El president ha destacat l’interès que han despertat aquestes jornades entre les empreses: “La gent no para de trucar-nos, s’ofereixen voluntaris. Centenars d’empreses ens han dit que ens donaran suport financer i també logístic.