Saló ISE a Amsterdam

La Generalitat ha fet creu i ratlla després de la cancel·lació del Mobile World Congress 2020 per l’alerta del coronavirus. Malgrat les pèrdues ocasionades, el govern català i la resta d’administracions ja tenen la vista posada en l’any 2021 perquè el MWC d’aleshores sigui un èxit. Però precisament l’any vinent arribarà a la ciutat un nou congrés internacional: l’Integrated Systems Europe (ISE), el més important del sector audiovisual. “L’ISE ve a créixer a Barcelona de la mateixa manera que ho va fer el Mobile l’any 2006”, ha dit la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, que ha recollit el testimoni de la fira a Amsterdam.

La consellera ha viatjat a la capital dels Països Baixos per participar en l’ISE. Chacón ha definit Catalunya com un territori “atractiu” per acollir esdeveniments com aquest. Considera un “honor” que “una de les fires més importants del món” hagi escollit Barcelona per traslladar-s’hi. D’acord amb el Departament d’Empresa, l’ISE serà el segon congrés més gran que hi haurà a Catalunya, només per darrere del MWC, tant en volum de visitants com d’impacte econòmic.

L’ISE s’ha celebrat dues setmanes abans de les dates previstes per al Mobile i amb prou feines ha rebut impacte per la crisi del coronavirus. Després de la riuada d’empreses que es van donar de baixa per al MWC de Barcelona, la fira d’Amsterdam s’està desenvolupant amb normalitat, amb baixes puntuals com la de la multinacional sud-coreana LG. El president Quim Torra ja ha dit que la suspensió del Mobile ha estat causada per “l’epidèmia de la por”.

L’ISE de Barcelona tindrà el doble d’espai

El recinte firal de Gran Via, de Fira Barcelona, acollirà l’ISE entre el 2 i el 5 de febrer del 2021. L’empresa organitzadora va anunciar el canvi de ciutat fa un any i mig, al·legant que la capital holandesa suposava un “risc” de posar fre al desenvolupament del saló. Per exemple, l’edició d’enguany ha ocupat 55.000 metres quadrats, per sota dels 100.000 m² nets que ofereixen les instal·lacions de Fira.

Quan encara falta un any per a la cita, Chacón ha explicat que 500 expositors ja han reservat gairebé la meitat de la superfície (47.000 m²) del recinte. Per aquest increment de l’espai d’exposició i activitats de cara al 2021, els organitzadors esperen que l’ISE a Barcelona superi els 81.000 assistents i els 1.300 expositors aconseguits l’any passat. El Consorci de Turisme de Barcelona defensa que aquest saló reforçarà encara més l’activitat de congressos de la ciutat.

Barcelona serà la tercera ciutat on aterri aquesta fira del sector audiovisual i les tecnologies d’integració de sistemes, després de Ginebra (2005 i 2006) i Amsterdam (2007-2020).