Els efectes de l’anul·lació del Mobile World Congress arriben a tots els àmbits i sectors. També als majoristes que havien de nodrir els restaurants de la ciutat mentre durés al congrés. A Mercabarna l’afectació no és gaire extensa, però la part més important se l’endú un majorista de peix i marisc que no sap què fer amb les 300 peces encarregades de cada espècie de luxe. El responsable de l’empresa Maresmar, Jordi Cubells, ja té assumit que haurà de reduir preus per donar-hi sortida.

Entre les espècies que ja tenia encarregades hi ha, per exemple, crancs reials, amb un preu que poden arribar fàcilment als 300 euros a la taula del restaurant.

Un cost similar al dels llamàntols de grans dimensions. Es tracta de productes gurmet destinats al consum durant la setmana del Mobile i que ara, després de la cancel·lació del congrés, aquest majorista de marisc haurà de fer mans i mànigues per mirar de vendre. Diu que les pèrdues seran importants.

Poca afectació al conjunt de Mercabarna

De les 700 empreses de Mercabarna només una trentena treballen directament amb la restauració i, per tant, han estat les més afectades per la suspensió del congrés. Per exemple, companyies de fruita i frescos que distribueixen producte directament per a la fira de mòbils calculen que facturaran aquest mes de febrer un 15 % menys. Els comerciants expliquen que aquest és un dels mesos més fluixos pel que fa a les vendes i, per tant, el Mobile World Congress suposa un respir per a moltes de les empreses.