Les empreses de treball temporal i els portals de cerca de feina alerten del greuge que ha suposat la cancel·lació del Mobile World Congress per a milers de treballadors en situació de temporalitat. Algunes de les pàgines, com ara Infojobs, han detectat que diverses empreses han eliminat els anuncis que hi havien publicat destinats a cobrir els llocs de feina que es necessitaven per al congrés. “Abans de la cancel·lació teníem publicades 500 ofertes relacionades amb aquest esdeveniment, un cop cancel·lat el Mobile només en quedaven 10 amb aquestes característiques”, explica Gemma Escribano, directora de màrqueting d’Infojobs.

El perfil més demandat per cobrir les vacants temporals que generava la fira és el de persones amb formació professional, experiència mínima de dos anys i, sobretot, amb un nivell alt d’anglès. Algunes ETT fins i tot havien demanat als treballadors inscrits a la seva empresa que es reservessin aquestes dates per treballar en exclusivitat per a la fira, ja que, segons explica Joan Anguera de la ETT Temporing, “per experiència sabem que aquests dies hi ha una demanda molt important i ens preparem. Demanem als treballadors que tinguin disponibilitat. Ara, amb la cancel·lació, aquestes persones no tindran feina durant la setmana de la fira”.

Asseguren, a més a més, que el febrer és un dels mesos amb menys demanda d’ocupació. La cancel·lació de la fira afectarà els ingressos de milers de treballadors que, de per si, ja tenen una situació laboral complicada. El sector que s’ha vist més afectat és el de l’hosteleria. Des d’Infojobs han constat que “gairebé el 70 % de les ofertes que s’han retirat del portal estaven relacionades amb el sector de l’hosteleria i la restauració“. I és que les empreses, que preveien una alta demanda i ocupació durant els dies del congrés, havien previst reforçar les seves plantilles.

Els treballadors afectats no tindran cap indemnització

Per norma general les ETT treballen a demanda. Si el client final cancel·la la contractació, no disposen de cap mitjà o assegurança que pugui compensar el treballador per la pèrdua del contracte. La majoria dels candidats es quedaran, doncs, sense rebre dels ingressos d’aquella setmana, amb els quals ja comptaven.