La discoteca Opium ha anunciat que impugnarà l’acord entre l’Ajuntament de Barcelona i el CSIC que preveu ampliar el centre de recerca al passeig Marítim. El local ha mostrat la seva sorpresa, indignació i rebuig frontal a una decisió “unilateral” i “purament ideològica”. En un comunicat, ha afegit que es pretén castigar un sector i uns negocis que ja han patit molt durant la pandèmia. Ha alertat que si el projecte es porta a terme es posarien en perill els ingressos de més de 1.000 famílies. “No té cap sentit destinar les millors terrasses de la ciutat a un centre d’investigació“, assegura el local. Opium ha anunciat que emprendrà totes les accions legals necessàries per evitar que el projecte es porti a terme.

“Projecte artificial” i sense contingut

El local assegura que substituir uns negocis que funcionen per un projecte “artificial” sense contingut ni disseny encara és només una decisió política “absurda”. Defensa també que no hi ha una concentració excessiva com defensava l’Ajuntament ja que darrerament n’hi ha que han tancat.

Opium ha defensat també que el front marítim és una font d’ocupació i dinamisme econòmic sense ocasionar molèsties veïnals. En aquest sentit, alerta que si els tres locals que hi ha actualment han de tancar, els clients es traslladaran a altres zones de la ciutat més tensionades.

Per acabar, assegura que està a favor que Barcelona es converteixi en un “hub” tecnològic i d’investigació però rebutja que això hagi de ser “en perjudici” dels seus negocis.

Canvis al litoral

L’acord entre l’Ajuntament i el CSIC preveu que l’Estat (propietari dels terrenys) cedeixi al centre de recerca els tres locals que té just al davant: l’Opium (en una primera fase) i, si té èxit, el Shôko i el Carpe Diem. Suposa un pas més en la promesa de reduir l’oci nocturn en aquesta franja litoral de Barcelona.

El juliol del 2020 l’Ajuntament va pactar amb l’Estat treure de la subhasta que es va fer de diversos locals de la zona els que hi ha davant del CSIC (ocupats per l’Opium, el Carpe Diem, l’Agua, l’IceBar i el Shôko). Se’ls va prorrogar el lloguer cinc anys més, però en el cas de l’Opium, només dos, que ara s’acaben.