L’Ajuntament de Barcelona ja treballa en un pla propi d’estalvi energètic que farà públic a la tardor. Així ho ha explicat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que ha dit que serviran per millorar la sostenibilitat i la sobirania energètica. Es tractarà d’un conjunt de mesures que podrien anar en la línia de les que aprovarà aquest dilluns el Consell de Ministres per fer front a la crisi energètica arran de la guerra a Ucraïna.

Preu de la llum avui per hores: l’hora més barata de l’electricitat, actualitzada cada dia

Un paquet de mesures extraordinàries

Tot i que no ha detallat ni l’àmbit ni el detall de les actuacions, Collboni ha explicat que l’Ajuntament haurà de prendre “mesures extraordinàries” i donar exemplaritat tenint en compte que “aquest hivern serà complicat”, en referència a una eventual escassetat de gas pel conflicte a Ucraïna.

L’anunci municipal arriba el mateix dia que el Consell de Ministres del Govern espanyol té previst aprovar un paquet de mesures urgents per a l’eficiència i l’estalvi energètics. Es vol afavorir el teletreball i limitar la temperatura per a l’aire condicionat i la calefacció, però també s’hi podrien incloure recomanacions en l’àmbit privat.

Les mesures estatals se sumen al pla de xoc impulsat al març per l’executiu de Pedro Sánchez per fer front a l’increment del preu de la gasolina, la llum, els lloguers i altres béns.