Les obres per reorientar el Port Olímpic van amb retard. Ha passat més d’un any des que es va presentar el projecte per repensar els usos del moll de Gregal, però el traspàs de la gestió de l’espai entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona encara no s’ha formalitzat. Això ha impedit que l’adjudicació dels futurs locals de restauració es pugui fer dins en el mandat actual. Per evitar la inseguretat jurídica que es generaria amb la fi de la concessió actual, l’abril del 2020, un acord multilateral ha permès allargar dos anys més aquestes concessions.

Aquesta mesura evitarà “la paralització del port i la destrucció de llocs de treball”, segons ha explicat el Gremi de Restauració en un comunicat. Es tracta d’un acord àmpliament compartit que han signat el govern, l’oposició excepte la CUP, el Gremi de Restauració i veïns de la Vila Olímpica. El document estableix que un cop acabi la concessió, la primavera de l’any vinent, els restaurants actuals continuaran funcionant dos anys més fins que s’iniciïn les obres al moll. Els locals d’oci nocturn sí que hauran de tancar.

L’activitat dels restaurants, garantida fins al 2022

El nou acord significa que els restaurants actuals que es troben al Port Olímpic tindran garantida l’activitat fins a l’abril del 2022. La majoria dels locals es troben al moll de Gregal, tot i que el pacte també s’estén als magatzems vinculats als restaurants del moll de Marina i al restaurant del Club Patí de Vela de Barcelona.

Un cop finalitzi la pròrroga de la concessió, el 2022, està previst que s’adjudiquin les concessions de restauració i que s’iniciïn les obres al moll de Gregal.