Croissant guanyador

El croissant de la pastisseria Sant Croi by Albert Roca és el millor de tot l’estat. Així ho ha decidit el jurat del concurs al millor croissant de mantega d’Espanya que organitza el Gremi de Pastissers de Barcelona i en què han participat 70 professionals —el doble que en l’edició anterior-. El pastisser guanyador, Albert Roca -amb pastisseries al carrer de Pàdua i Bassegoda- confessa que està molt content amb el guardó. “He plorat molt, si aconseguia guanyar avui era com guanyar-ho tot, ara el concurs té molta tradició i tenim una competició sana amb els companys de professió”, explica.

Amb la victòria que ha aconseguit en aquesta onzena edició del concurs, Albert Roca s’ha convertit en l’únic a revalidar el títol. Ja va guanyar el premi l’any 2009. Des de llavors, ha fet evolucionar la recepta del seu croissant de mantega. “Ara fem servir una mantega molt bona de Normandia i una farina molt bona d’aquí, la recepta està molt canviada, ara la molla és molt més saborosa”, afirma. El procés d’elaboració també és més llarg. Des que comencen, triguen tres dies a acabar les pastes perquè la fermentació és més complexa.

Albert Roca amb el premi al millor croissant de mantega

Preparar noves comandes per l’èxit de vendes

El premi consisteix en 1.000 euros a banda del reconeixement. A més, el públic incrementa la demanda per la curiositat de tastar el millor croissant. Per això Albert Roca celebra el premi dins de l’obrador. “Farem un estoc especial per al cap de setmana”, confessa el pastisser. Per això, ha encarregat una comanda extraordinària i urgent de 100 kg de mantega i 200 de farina. Amb aquests productes espera fer uns 5.000 croissants per cobrir la demanda.

La pastisseria Sant Croi no ha estat l’única barcelonina a aconseguir el premi en edicions anteriors. També se’l va emportar l’any 2016 la Pastisseria Canal i Oriol Balaguer en va ser el vencedor l’any 2014. L’any passat el millor croissant va sortir de l’obrador de la Pastisseria Prat, a Roda de Ter.