Els veïns de la Sagrada Família tornen a mobilitzar-se pels problemes d’habitatge al barri. Aquest dijous està previst el desnonament d’una veïna del carrer de València, amb un menor a càrrec, a qui li ha vençut el contracte de lloguer i no té altre lloc on anar. És un dels 14 casos greus de problemes amb l’habitatge que l’associació de veïns ha detectat al barri. Han creat una assemblea que es reuneix un cop al mes a l’Espai 210 per fer-ne seguiment i assessorar els inquilins.

Finestres tapades i forats al terra

El desnonament d’aquest dijous afecta l’Araceli Villalobos, a qui li ha arribat el tercer avís de desnonament. Assegura que no té alternativa: “L’assistenta social m’ofereix llocs on acollir-me amb el meu fill, però diu que no sap encara on. Diu que és a Barcelona, però no sap a on”, explica. Com ella, hi ha una altra inquilina a l’edifici -també amb un menor a càrrec-. De fet, al bloc només queden quatre pisos habitats, dels 14 habitatges que té.

Alerten d’una reforma integral encoberta

Els pisos no estan en bones condicions. El de l’Araceli hi ha plafons en comptes de finestres i un altre dels habitatges té forats al terra. Des de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família sostenen que la promotora propietària de l’edifici ha iniciat una reforma integral encoberta amb els inquilins encara a dins. Joan Itxaso, de l’associació, diu que “s’està aprofitant que queden pocs veïns” per fer les obres. “Van començar amb les obres per arreglar la façana, però aprofitant l’avinentesa va començar a arreglar també els apartaments i les zones comunes”, explica. Tot i que l’Ajuntament ha fet aturar les obres, estan preparant una denúncia per assetjament immobiliari.