El 7 d’octubre ha estat diumenge de botigues obertes als barris turístics de Barcelona. Al centre de la ciutat, la majoria de comerços han apujat la persiana i, com sol ser habitual, l’ambient als carrers ha estat de passejades constants de barcelonins i de turistes.

Hi ha 17 barris considerats com turístics en què les botigues poden obrir al públic en els festius fixats. La Generalitat va establir que aquest 2018 els comerços podien obrir cinc diumenges, entre les 12 i les 20 h. Aquest 7 d’octubre n’ha estat el quart, i el pròxim serà el 14 d’octubre.

Disparitat d’opinions entre els ciutadans

La mesura ha generat opinions diverses entre els barcelonins. Alguns creuen que el fet que els comerços obrin alguns diumenges és un avantatge tant per a les botigues com per als ciutadans que desitgin comprar. Tot i això, hi ha persones que no els sembla bé la iniciativa, entre altres motius, perquè no es respecta el descans dels treballadors.

Alguns barcelonins ja sabien que aquest diumenge les botigues estaven obertes i han aprofitat per sortir al carrer a comprar. A altres persones l’obertura de comerços aquest diumenge els ha agafat per sorpresa.