L’associació Amics de la Rambla ha reclamat que la futura transformació de la Rambla —el projecte final encara s’ha de redactar— no afecti els comerços històrics d’aquesta via. Ho han dit després que el diari ‘Ara’ hagi publicat l’avantprojecte de l’estudi kmZERO, liderat per l’arquitecta Itziar González, encarregat de dirigir la remodelació.

Segons els documents de treball als quals ha tingut accés el rotatiu, s’ampliaran les voreres del passeig i es preveu passar de dos a un carril per al trànsit en cada sentit, per on només podran circular els veïns, transport públic i serveis.

Projecte remodelació la Rambla
Imatge: diari ‘Ara’

Els comerciants temen que els obliguin a reduir les terrasses

Tot plegat ha generat rebombori entre comerciants, floristes i quiosquers perquè temen que la reforma els afecti negativament. El president d’Amics de la Rambla, Fermín Villar, ha dit a betevé que estan d’acord amb “endreçar tot el que passa amb la via pública” però amb compte perquè hi ha espais als quals “si els traiem la terrassa, condemnem els locals, alguns històrics”.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha volgut tranquil·litzar-los i ha assegurat que el document filtrat és una proposta inicial que tindrà canvis i que, en tot cas, es mirarà com es reordenaran els elements mòbils de la Rambla.

De fet, Pin ha anunciat que el proper 3 de novembre es presentarà el projecte final i, per tant, es donarà a conèixer l’aspecte nou que tindrà la via. Sobre la ubicació dels pintors i altres clàssics d’aquesta via, la regidora ha dit que s’haurà de debatre després de les obres.

Obres a la Rambla fins al 2023

Segons la informació publicada al diari ‘Ara’, les obres per remodelar la Rambla començaran a mitjan 2019 per la zona més pròxima al port i acabaran a la plaça de Catalunya a finals del 2023.