Gala Pin va fer aquestes declaracions a l’Audiència Pública del districte d’aquest dijous en una resposta sobre terrasses. La regidora de Ciutat Vella va dir que amb els restauradors del districte hi ha “bona relació” i que tenen “voluntat de treballar pel barri”, però va lamentar que “el sector estigui tan mal representat pels representants que té el Gremi ara”.

El director general del Gremi, Roger Pallarols, ha esclatat en la primera sessió de la Comissió d’estudi sobre la situació econòmica que s’ha fet aquest divendres. “Les formes de Gala Pin -i no és la primera vegada- són intolerables”, ha afirmat Pallarols, que ha afegit que les declaracions de la regidora “no es poden emparar en la llibertat d’expressió”. “Cal una mà amiga a l’administració”, ha dit el director general del Gremi, assegut al costat del regidor de Comerç, Agustí Colom.

Els grups defensen el Gremi

En el debat a la Comissió, gairebé tots els grups s’han referit a la polèmica. Raimond Blasi (PDeCAT) ha recriminat al govern municipal “la falta de respecte” als sectors econòmics de la ciutat. La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha dit que les paraules de Gala Pin són “imperdonables i improcedents”. Des d’ERC, Trini Capdevila ha donat suport al Gremi i ha assegurat que en aquest mandat s’ha sentit més acollit per l’oposició que no pel govern.

La socialista Montserrat Ballarín ha retret a Gala Pin que no sàpiga què significa ser regidora. “Ha de saber que quan presideix una Audiència Pública no és una activista de BComú sinó que representa a tots els ciutadans”, ha afirmat. Des del PP, Xavier Mulleras ha expressat solidaritat amb el Gremi i ha lamentat que després del “lideratge” del sector per resoldre el conflicte de les terrasses el govern els ho pagui així.