Els muntadors d’escenaris de Fira Barcelona han mantingut la protesta per reclamar millores laborals fins al darrer dia del Sónar. El col·lectiu de “riggers” s’ha manifestat aquest dissabte al vespre davant l’accés del festival abans de l’última nit de concerts mentre hi arribava el públic. Ha estat una protesta especial, perquè ha rebut el suport dels tècnics de so, que s’han unit a la mobilització.

Per al sindicat de “riggers”, es tracta d’una crisi que afecta “tot el gremi” i no només els muntadors d’escenaris. Lamenten que Fira de Barcelona contractés altres companyies per substituir els vaguistes i critiquen que no s’hagin volgut asseure a negociar. De fet, els manifestants han tornat a insistir que el festival queda al marge de les crítiques i agraeixen el suport als organitzadors del Sónar, que també van intentar fer de mediadors entre els treballadors i Fira Barcelona.

Aquest col·lectiu professional continuarà reivindicant que a les bases del concurs públic per adjudicar els serveis de muntadors es reculli la subrogació de la plantilla i que se’ls inclogui com a treballadors en les mateixes condicions que tenien fins ara. Mentre això no es produeixi, aniran convocant manifestacions.