La Federació d’Autoescoles de Catalunya (FAC) ha organitzat una aturada  de 500 vehicles al voltant de la seu de la Delegació del Govern, al carrer de Mallorca, per reclamar que s’ampliï la plantilla d’examinadors destinats a Catalunya. Des de la FAC denuncien que la manca d’examinadors de l’exercici pràctic del carnet de conduir provoca que, des de fa cinc anys, hi hagi permanentment una bossa de 50.000 alumnes que han d’esperar entre sis i set mesos per poder-se examinar.

L’aturada ha col·lapsat els carrers de Mallorca, Girona, Roger de Llúria i Aragó, al voltant de la Delegació del Govern. Els concentrats han llegit un manifest, i després li han entregat una còpia amb les seves demandes al subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, que s’ha compromés a treballar per incrementar el nombre d’examinadors a Catalunya.

Manifest autoescoles

Arran de la protesta, TMB ha alertat que diverses línies d’autobús que han hagut de ser desviades.

 

Al conjunt de Catalunya s’han incorporat 25 efectius però des de la FAC asseguren que encara se’n necessiten entre 25 i 30 més. En el cas de Barcelona, la situació és de “col·lapse”, segons la presidenta de la Federació d’Autoescoles de Barcelona (FAB), Tere Coll. Els 90 examinadors que hi ha de plantilla es redueixen a només uns 60 de diaris un cop descomptats els treballadors que estan de baixa o que no treballen per altres motius.

Protesta autoescoles

Aquesta és la segona protesta que organitzen les autoescoles aquestes últimes setmanes, amb què volen pressionar tant la DGT com el Ministeri de l’Interior a trobar una solució. Des de la FAC, però, denuncien que tot i les protestes que fa anys que duren fins ara no els han donat cap solució.