20.000 assistents, 5.000 professionals, 2.100 empreses de tot el món i 150 activitats, aquesta és la previsió del que serà la setena edició del Sónar+D, el congrés de tecnologies creatives que exposa els darrers avenços en realitat virtual, intel·ligència artificial, instal·lacions o cultura digital, però des del festival ja no volen parlar de tots els conceptes de forma separada sinó conjunta, ara s’anomenen experiències, i aquestes en són les nostres al Sónar+D.

El Sónar+D té lloc a Fira de Barcelona, en el seu recinte de Montjuïc, durant els mateixos dies que se celebra el festival de música avançada, del 17 al 20 de juliol. D’entre les figures protagonistes al Sónar+D d’enguany, cal destacar la conferència inaugural de Robert del Naja, un dels membres fundacionals de la banda britànica de trip -hop Massive Attack. I també cal destacar les instal·lacions en intel·ligència artificial i la realitat virtual.

 

Marta Peirano, qui vigila els vigilants?

Marta Peirano dirigeix la secció de cultura del diari digital eldiaro.es i és cofundadora de CryptoParty Berlín. Marta Peirano acaba de publicar l’assaig ‘El enemigo conoce el sistema’ (Debate, 2019) i Sónar+D l’ha convidada per parlar del passat, el present i el futur d’internet.

 

Hamill Industries i el Barcelona Supercomputing Center

Hamill Industries són realitzadors, artistes visuals i inventors. Des del seu estudi a Barcelona barreja tecnologies digitals i analògiques per crear sistemes que serviran per videoclips, instal·lacions i espectacles. Per la seva part, el Barcelona Supercomputing Center presenta al Sónar+D. Són dos projectes que visibilitzen les darreres investigacions del centre.