Una part dels treballadors de la Sagrada Família, els que s’encarreguen de l’atenció al visitant, han iniciat una vaga indefinida al temple per reclamar unes condicions laborals dignes. En la primera jornada de protestes, prop d’una cinquantena de persones s’han aplegat a les portes del temple, des d’on han repartit pamflets informatius als treballadors i han entonat càntics contra Magma Cultura, l’empresa que els té subcontractats. Segons els vaguistes, una de les repercussions més directes de la mobilització ha estat immediata: una part del temple ha hagut de romandre tancada.

El temple, en funcionament

Malgrat la vaga, la Sagrada Família ha pogut mantenir les visites guiades amb normalitat perquè, segons els vaguistes, Magma Cultura ha redistribuït els treballadors subcontractats i hi ha posat coordinadors de l’empresa i responsables de seguretat. Per als visitants, que ja tenien la cita prèvia demanada, aquesta vaga no ha estat un inconvenient a l’hora de fer la visita guiada, tot i que alguns ja han manifestat que s’aproparan a la caixa de resistència a fer algun donatiu.

Vaga indefinida si no hi ha millores

El sindicat ha advertit que aquesta mobilització s’allargarà de forma indefinida cada dissabte i cada diumenge, i coincidirà amb les hores d’obertura del temple, fins que l’empresa Magma Cultura no accedeixi a oferir-los millores laborals. Tant els treballadors com els portaveus del sindicat han preferit no fer declaracions als mitjans de comunicació per, diuen, “por a possibles futures represàlies”.