(ACN) Nissan s’ha mostrat oberta a negociar un nou contracte de serveis amb Acciona que podria desencallar l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afecta 500 treballadors de l’empresa multiserveis, segons fonts coneixedores de les negociacions que s’estan produint al Departament de Treball. Aquest divendres s’ha reprès la mediació als Serveis Territorials de la conselleria després que dimecres expirés el període de consultes. Al llarg del dia, les multinacionals s’han intercanviat burofaxos mitjançant els negociadors de Treball en els quals, després d’una primera proposta de l’empresa multiservei, el fabricant japonès afirmava que estava disposat a negociar un nou contracte mercantil amb Acciona, que s’encarregava de serveis logístics.

El contracte entre Acciona i Nissan, vigent fins al març del 2021, es va trencar just després que Nissan arribés a un acord que posposava el tancament de les tres plantes que té a Catalunya a desembre del 2021. Tot seguit, l’empresa subcontractada va presentar un ERO per la plantilla que treballava a les instal·lacions de l’automobilística a la Zona Franca i a Sant Andreu de la Barca.

La mediació als Serveis Territorials del Departament es trobava en un recés de quatre hores per les converses que s’estan produint entre totes dues empreses, segons fonts sindicals, i s’havia de reprendre a les 22 h. “Esperem que després d’aquest llarg recés, Acciona vingui amb la voluntat clara i seriosa de negociar i posar sobre la taula solucions per a tota la plantilla”, ha apuntat CCOO en un comunicat remès als treballadors.