Membres de Resistim al Gòtic i Raval Rebel han ocupat aquest divendres l’oficina d’atenció ciutadana del districte de Ciutat Vella per forçar una solució contra el desnonament de quatre famílies de l’edifici del carrer dels Còdols. El desallotjament està previst per al 14 d’octubre.

Els participants en la protesta han demanat a l’Ajuntament que instés el fons d’inversió francès Spirit Reim SL, propietari de l’immoble, a obrir una taula de negociació. En una reunió amb tècnics municipals, el districte s’ha compromès a reunir-se amb ells el 5 d’octubre. Serà just després d’una reunió que el consistori mantindrà prèviament amb la propietat de la finca.

Quatre anys de malson per als veïns

Des de Resisitim al Gòtic asseguren que des que aquest fons d’inversió va comprar la finca, els veïns han patit tot tipus de pressions per forçar-los a abandonar els pisos. Actualment hi viuen quatre famílies, que denuncien que, en ple confinament, van haver de conviure amb unes obres il·legals que van provocar inundacions greus, que fins i tot van requerir la intervenció dels bombers.
Els veïns també han denunciat que un de pisos ha arribat a funcionar com a narcopís amb el vistiplau de la propietat. De fet, diuen, els antics ocupants segueixen amenaçant un dels veïns de la finca.