Els fins ara anomenats premis Barcelona, la Millor Botiga del Món han passat a nomenar-se Premis Comerç de Barcelona en la 18a edició. L’essència és la mateixa, reconèixer els establiments amb una llarga trajectòria o les iniciatives que aposten per la proximitat i la cohesió social.

La Coshop va ser guardonada per promocionar el talent de joves dissenyadors, ja que exposa els seus productes d’elaboració local i sostenible. El jurat ha premiat la trajectòria d’El Rei de la Màgia, fundada el 1881, que ha completat l’oferta amb un teatre museu al carrer de Jonqueres. També ha rebut un reconeixement Lluís Llanas, president des de fa més de 13 anys de l’Eix Comercial de Creu Coberta i patró fundador de la Fundació Barcelona Comerç.

L’èxit de la ruta de tapes de Nou Barris Pinxo-Panxo s’ha vist recompensat amb un premi. La iniciativa es va posar en marxa el març de 2014 i ofereix una tapa i beguda per 1,95 € els dijous.

Els premis Comerç de Barcelona també han reconegut la tasca de Vom Fass Barcelona, la Llibreria Santos Ochoa, el Taller de Tapas, l’Associació de Venedors del Mercat de la Vall d’Hebron i David Carnissers.