Una, dues, tres i quatre taules. És l'espai que tenen autoritzat en aquest negoci de la rambla de Fabra i Puig. Fa només un any i mig que està obert i la nova ordenança no els permet encabir-hi més taules malgrat l'amplada de l'avinguda. Els bars i restaurants demanen que se'ls apliquin ordenacions singulars tal com acaba de fer el govern municipal a l'avinguda de Mistral i el passeig de Sant Joan. En aquest bar del barri del Congrés únicament tenen dues taules a la terrassa i també reclamen més espai a l'exterior i permís per posar-hi mampares o elements que protegeixin del fred. Hi ha altres empresaris que reclamen que se'ls escolti i que la nova ordenança que s'aprovi sigui definitiva. "El govern municipal ha encarregat al a Comissió Tècnica de Terrasses que elabori una nova ordenança que substitueixi l'actual. Mentre no arriba la nova normativa el consistori ha decretat una moratòria des del mes de juliol per tal que no se sancionin més establiments."

Els bars petits de barri depenen, en gran part, dels ingressos obtinguts gràcies a les consumicions que fan els clients a les terrasses. La nova normativa els afecta especialment perquè restringeix el nombre de taules i per això volen ordenacions singulars, com les aprovades recentment al passeig de Sant Joan i l’avinguda de Mistral. Ernest Grau, del bar La Tapeta del Congrés, explica que canviaria molt la situació “si poguessin ampliar i autoritzessin el tancament” de l’espai, amb mampares per protegir del fred.

Altres empresaris demanen que la nova ordenança sigui definitiva. Jordi Abellán, del bar L’Aroma, a la rambla de Fabra i Puig, critica que la situació està “descontrolada” i vol que quedi “clar, d’una vegada per totes” quina és la norma. També ho reclama Erica Rojas, encarregada d’Enrique Tomás, també a la rambla de Fabra i Puig: “Si la normativa va per barris, que ens diguin quantes taules podem posar”, afirma.

La Comissió Tècnica de Terrasses treballa actualment per elaborar una nova ordenança i, mentrestant, ha decretat una moratòria per aturar les sancions.