La 19a edició del Barcelona Meeting Point deixa bones sensacions al sector. Segons Enric Lacalle, “hi ha hagut més professionals, més expositors, més visitants que en l’edició de l’any passat i, sobretot, hi ha hagut més vendes”. 280 empreses de fins a 15 països diferents han tingut cinc dies per oferir els seus productes i serveis tant a professionals com al públic general i el resultat ha estat un increment de més del 25 % de les operacions immobiliàries, tant amb grups inversors com amb particulars. També s’ha constatat un increment accentuat del lloguer.

Tot plegat confirma la recuperació del sector que ja s’apuntava des de 2013 i que aquests dies també s’ha posat de manifest amb la venda de solars perquè, de nou, es torni a edificar. Per Lacalle, és una gran notícia que “tornem a veure grues, que feia molt temps que no en veiem a moltes ciutats de Catalunya”.

Amb aquestes bones perspectives, pel president del Barcelona Meeting Point, ara el repte és vendre els estocs que encara queden pendents i continuar creixent, però de manera tranquil·la. “Hem de començar a construir i començar a donar feina de nou a molta gent que viu del sector immobiliari, però amb molta tranquil·litat”, afirma. “Crec que el sector actual és més prudent, molt professional, que parla idiomes i que ha après la lliçó de la crisi i, per tant, no crec que mai més no torni a passar el que va passar, que va ser un dany molt important per al país”.

Aquesta ha estat l’última edició d’Enric Lacalle com a president del Barcelona Meeting Point. Diu que ho deixa amb la satisfacció de la feina feta, d’haver portat el nom de Barcelona arreu del món i de veure ja la llum de la recuperació.