Pel vicepresident del Gremi de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters de Barcelona i Província, l’informe que avui ha publicat l’OMS que adverteix que la carn processada, com el bacó i les salsitxes, pot causar càncer és possible que afecti lleugerament les vendes. Tot i això, Pròsper Puig considera que la confiança que genera el comerç de proximitat serà la base per superar el sotrac que pot ocasionar la notícia.

En una entrevista a Barcelona FM, Puig també ha explicat que el document no descobreix cap novetat per al sector: “L’informe fa temps que corre. Ens ha sorprès el titular alarmista que n’han fet molts mitjans.” A més, ha afegit que a Europa la mitjana de consum de carn està per sota dels 50 grams al dia recomanats i que la ingesta de carn és saludable perquè aporta nutrients com ferro, seleni, vitamina D i aminoàcids essencials per als humans.

Carmen Cabezas, subdirectora general de promoció de la salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, també creu que cal rebaixar l’alarmisme que ha generat la noticia. Cabezas ha assegurat a Barcelona FM que si se segueix una dieta mediterrània equilibrada, no cal modificar els hàbits d’alimentació: “S’ha de consumir carn fresca tres o quatre vegades a la setmana i processada de forma ocasional.”

La subdirectora general de promoció de la salut, a més, ha afegit que l’estudi de l’OMS es basa en 800 estudis ja publicats. “És una revisió d’una evidència que ja teníem que no afecta les recomanacions sobre alimentació ja conegudes”, ha assegurat Cabezas.