JOSEP MARIA SALVADOR, president dels brocanters del Port Vell: "Una solució hauran de prendre en un moment o altre, perquè el problema se'ls en va de les mans. S'està enquistant, estan agafant drets però a part de tot això hi ha un problema d'efecte crida. Com que hi ha una impunitat total ve gent, fins i tot alguns de Saragossa, d'Osca, vénen d'altres pobles."

Aquest matí ja havien instal·lat unes tanques improvisades per mirar de diferenciar la fira d’antiguitats de l’oferta dels venedors a la manta. Els brocanters ja es queixaven la setmana passada que amb el “top manta” les seves vendes havien caigut més del 60%. Per això ahir es van reunir amb representants de l’Autoritat Portuària i els van demanar que la policia fes fora els manters. Però des del port els van confirmar que això no ho podien fer, perquè la policia portuària és un cos únicament administratiu.

Ara el col·lectiu de brocanters demanarà reunions urgents a la Generalitat i l’Ajuntament. Asseguren que cal frenar el fenomen de la venda a la manta al Port Vell com abans millor, perquè s’està produint un efecte crida: diuen que alguns dels manters que treballen al Port Vell estan arribant des de Saragossa o Osca. Els brocanters diuen que les administracions els estan ignorant i adverteixen que ja han patit algunes topades amb els manters, de qui reben pressions. Segons han explicat a BTV, l’altre dia, després d’una batussa, van caure a terra algunes de les seves parades de la fira.