El president de PIMEC, Josep González, calcula que les pèrdues per la cancel·lació del Mobile World Congress 2020 ascendiran als 200 milions d’euros. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, el representant de les petites i mitjanes empreses de Catalunya ha assenyalat que es tracta d’unes “conseqüències econòmiques molt importants” que repercutiran en diversos sectors, com ara “l’hoteler, la restauració o les empreses de transport”.

Més enllà de les pèrdues econòmiques, González ha assegurat que la cancel·lació del congrés de telefonia mòbil provocarà “pèrdues tecnològiques” per a les petites i mitjanes empreses de Catalunya, ja que no podran presentar productes innovadors per al sector. Paral·lelament, el president de PIMEC ha lamentat que “els contactes que aquestes empreses podien fer en una plataforma com el Mobile ara els hauran de fer d’un en un”, una tasca “més complicada”, segons González.

Josep González ha reconegut que des de la patronal senten “tristor” perquè esperaven que el congrés es pogués celebrar, tot i que ha assegurat que respecten “la decisió perquè ha estat molt meditada”. El president de PIMEC ha atribuït la suspensió del MWC a la voluntat de diverses companyies “de prioritzar cuidar del seu personal davant dels potencials riscos”, una decisió que “s’ha anat contagiant a les altres”, fet pel qual “la presència d’empreses al Mobile quedava molt limitada”. Josep González, a més, confia que la imatge de Barcelona no en quedarà afectada negativament i aquest fet no condicionarà les properes edicions del Mobile.