Les cancel·lacions de les empreses tecnològiques que han renunciat a participar en el Mobile World Congress 2020 ha forçat la suspensió del congrés de telefonia mòbilConcretament, el Pavelló 3 del recinte firal de la Gran Via, a l’Hospitalet, és on més s’havien notat les cancel·lacions de les companyies. En aquesta nau és on les empreses que presenten dispositius nous ocupen més espai i és també un dels principals punts d’atenció del MWC per a congressistes, mitjans de comunicació i curiosos.

Enguany, l’organització tenia plens 27 espais on havia distribuït les empreses interessades. Es tracta de marques com Samsung, Huawai, HP, Xiaomi o Nokia, que hi havien d’ocupar centenars de metres quadrats. Amb les empreses que s’havien tirat enrere per por dels afectes del coronovirus, hi havia tan sols 18 estands plens.

Aquí es compten les baixes de Nokia. La finlandesa tenia reservat un dels perímetres més grans del congrés amb 3.111 metres quadrats. I també l’empresa de telecomunicacions nipona DoCoMo. També quedaven buits els espais de Vodafone, Orange i Deutsche Telekom, una de les últimes operadores a cancel·lar. Aquestes absències deixaven buit gairebé el 39 % del Pavelló 3.