Saló destinat als emprenedors dins del saló 4YFN

L’epicentre del Mobile World Congress és habitualment el recinte firal de la Gran Via. Però l’esdeveniment tecnològic més important del món, també es desplega en altres punts de Barcelona i l’àrea metropolitana. Concretament, al recinte firal de Montjuïc, on se celebra el 4YFN ( 4 Years from Now) i també a La Farga de l’Hospitalet, on hi ha el YoMo. Aquest any, però, també queden cancel·lats per la suspensió del Mobile World Congress 2020. Segons han explicat els responsables de la GSMA, John Hoffman i Mats Granryd, aquest 2020 no es duran a terme.

El 4YFN, una oportunitat per a les noves empreses

El 4 Years from Now és un certamen en què les empreses de nova creació prenen especial protagonisme. La fira està pensada com a una plataforma de negoci entre les companyies emergents. En les darreres edicions n’hi han participat prop de 2.500, provinents de 250 països.

El YoMo, la vessant educativa del Mobile

El Youth Mobile Festival o YoMo és la versió educativa del Mobile. L’objectiu d’aquest certamen, que el 2019 va celebrar la tercera edició, és despertar vocacions científiques entre els més joves amb activitats centrades en la ciència, la tecnologia, l’enginyeria o les matemàtiques.

Un possible 4YFN alternatiu

La cancel·lació del Mobile ha suposat un gerro d’aigua freda per a les empreses tecnològiques de la ciutat. Per l’associació privada Barcelona Tech City llança la proposta d’organitzar un esdeveniment a la ciutat per a les companyies emergents. A través de Twitter, afirmen que per aquest dijous han convocat una reunió amb els responsables de l’Ajuntament per estudiar-ho.