Aquest dimecres el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Mestre, ha fet una valoració de les afectacions en el sector derivades de la situació del Mobile World Congress 2020. Creu que el coronavirus ha creat una alarma “exagerada”, ja que cap dels responsables i experts sanitaris han parlat en cap moment de risc sanitari. Dues hores abans de fer-se pública la decisió de la GSMA de cancel·lar el congrés, el gremi havia afirmat que no té la xifra de les cancel·lacions que hi ha hagut fins ara a la ciutat. Han explicat que a Barcelona hi ha 40.000 habitacions hoteleres i que l’agència oficial del Mobile World Congress n’ha reservat 28.000. Diuen que alguns hotels encara no saben quantes cancel·lacions tenen.

500 milions d’euros per a Barcelona

El president del Gremi d’Hotels ha recordat que el Mobile és l’esdeveniment més important per a la ciutat, amb un impacte econòmic de gairebé 500 milions d’euros. Això sí, creu que “la marca Barcelona té molta força” per si sola i per això l’ha volgut reivindicar. Mestre s’ha mostrat sorprès pel fet que altres congressos europeus importants, com l’ISE a Amsterdam o el Saló de l’Automòbil a Ginebra, no s’hagin vist amenaçats pel coronavirus i, en canvi, el Mobile sí. “Algun dia ens ho explicaran”, ha afegit.

La compareixença dels responsables del gremi, que s’ha fet unes hores abans que es decidís cancel·lar el congrés, arriba el mateix dia que les administracions han tornat a llançar un missatge de tranquil·litat i han afirmat que “no hi ha motius mèdics” per suspendre l’esdeveniment.