La Generalitat ha publicat aquest dimarts al diari oficial la tercera pròrroga de les mesures sanitàries per frenar l’expansió de la pandèmia del coronavirus. S’allarguen 15 dies més les mesures que ja estaven en vigor, i en el cas dels establiments d’hostaleria i restauració, les fa més restrictives.

Concretament, afecten l’aforament de les terrasses de bars i restaurants de Barcelona i l’àrea metropolitana. Mentre que fins ara es preveia que la distribució d’aquests espais fos “el resultant d’aplicar una distància de dos metres entre taules o grups de taules”, la publicació del DOGC d’aquest dimarts recull que, a més a més d’aquesta distància, cal ara garantir que només s’ocupa el 50 % de l’espai autoritzat.

Aquesta restricció limita encara més les possibilitats de negoci de la restauració, que fa setmanes que denuncia la situació crítica que pateix el sector. Per pal·liar-ho, a Gràcia, per exemple, fa temps que reclamen més terrasses excepcionals i ja auguren que el balanç de l’estiu serà calamitós.