Dimecres de mobilitzacions a Ciutat Vella. Diversos col·lectius de defensa del dret a l’habitatge, com la PAH s’han concentrat en diferents punts per evitar que es produïssin quatre desnonaments que estaven programats al llarg del matí. És el cas, per exemple, del que estava previst al carrer de Sant Antoni Abat. Segons la PAH Barcelona, els afectats són una família provinent de Síria amb quatre menors a càrrec. Reben una ajuda de 750 euros mensuals i en paguen 400 de lloguer. L’entitat assegura que estan al corrent dels pagaments, però que el contracte està a punt de finalitzar i la propietat no s’avé a renegociar-lo.

També s’ha aturat finalment el desnonament previst al carrer de la Victòria. L’inquilí és un home de 67 anys amb problemes de salut. Segons les entitats, no ha deixat de pagar els rebuts del lloguer i aquest era el segon intent per desallotjar-lo.

Els altres dos desnonaments previstos, al carrer de l’Arc de Sant Pau i al carrer de la Reina Amàlia, també han quedat suspesos. La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, ha reclamat a través de les xarxes socials canvis en les lleis estatals en matèria d’habitatge. Pin assegura que en un principi estaven previstos 11 desnonaments i que finalment s’han reduït a quatre.

El nombre de desnonaments previstos per a aquest dimecres no és especialment alt. Recordem que fa unes setmanes en un mateix dia se n’havien programat 13.