Filiberto Bravo, president de l’AV Ciutat Meridiana, i Bàrbara Roch, activista de la plataforma Aturem la Subhasta, estaven citats a declarar aquest dimecres al matí davant els Mossos d’Esquadra. Han explicat a betevé que van rebre la citació la nit abans, a quarts d’11, i s’han presentat a la comissaria, tot i que Roch no hi ha entrat i Bravo s’ha acollit al dret a no declarar.

Afirmen que els han convocat per donar explicacions sobre l’acció que van dur a terme el 29 de juny davant d’un pis al barri de les Roquetes que s’incloïa a la subhasta convocada per la Generalitat, que es va acabar duent a terme enmig d’una protesta.

Bravo argumenta que aquell dia no es va ocupar cap pis i subratlla que ell ni tan sols no forma part de la plataforma. “Em van trucar per ser a la roda de premsa i que expliqués la situació de l’habitatge a Nou Barris”, apunta. Denuncia també el poc marge de temps amb què els han citat a declarar: “Avisar-nos a quarts d’11 de la nit vol dir que la citació ja venia amb malícia, perquè no teníem temps ni de buscar un advocat”.

En la mateixa línia, Roch considera que són uns “caps de turc. Hi va haver una mobilització molt gran per aturar la subhasta i vam estar a punt d’impedir-la ‘de facto’. I algú ha de pagar els plats trencats”, ha afirmat a betevé.