La prova pilot que la patronal de l’oci nocturn de Catalunya, FECASARM, volia fer —primer el 21 de maig, i després, el 5 de juny— per demostrar la seguretat de discoteques, bars musicals i restaurants, torna a canviar de data, i proposa ara una prova pilot en alguna de les nits del 10 al 12 de juny. I això, amb l’objectiu de poder arribar a Sant Joan amb els resultats a la mà i havent demostrat que l’oci nocturn a Catalunya és segur. De manera que els locals puguin obrir per la revetlla. FECASARM, assegura, ja té el vistiplau de l’Ajuntament de Barcelona i ara espera rebre la llum verda per part de la Generalitat.

Tests d’antígens, codis QR i una app específica

Després que el TSJC posposés la decisió d’obrir l’oci nocturn el 8 de juny, FECASARM posa sobre la taula les mesures de seguretat que volen aplicar als seus locals. D’entrada, exigiran una prova de test d’antígens negativa a tots els clients.

La patronal assegura que ja s’ha posat en contacte amb un dels laboratoris més importants de tot l’estat per poder oferir els resultats de manera àgil i econòmica. El client haurà de pagar la meitat de la prova, uns 8 €, però Boadas ja avança que també tindran un seguit de descomptes en sopars i copes que compensaran aquest “preu d’entrada”.

Per poder accedir als locals, els clients rebran un codi QR, amb el resultat negatiu al seu mòbil, que hauran de gestionar a través d’una app específica, dissenyada per evitar possibles suplantacions d’identitat. A banda, els locals disposaran d’un sistema de renovació d’aire constant que assegurarà una ventilació contínua.

13 locals i 5.000 persones

En aquesta prova pilot hi participaran al voltant d’uns 13 locals, i es vol aconseguir que els 5.000 clients que hi participin es puguin desplaçar entre aquests diferents espais. Per exemple, sopar en un restaurant de la ciutat i després desplaçar-se uns dos quilòmetres, si cal, per fer una copa en alguna de les discoteques adherides. Els organitzadors creuen que aquesta serà una de les proves més importants fetes a Europa i que s’arribarà a un nivell de seguretat de més del 99 %.

El secretari general de FECASARM també apunta que el seu test d’antígens pot servir al Departament de Salut com a cribratge massiu gratuït per poder controlar una franja d’edat, la dels més joves, encara pendents de la vacunació.