acte empresaris ampliació aeroport

Les principals patronals i entitats econòmiques catalanes han reclamat aquest dimecres en un acte conjunt a ESADE, la necessitat d’un acord entre totes les administracions a favor de l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat. Entre els convocants hi ha Foment del Treball, PIMEC, la Cambra de Comerç de Barcelona, el Mobile World Capital o Barcelona Tech City, que han presentat un manifest al qual ja s’han adherit més de 200 entitats. La trobada recorda la que es va celebrar el 2007, quan prop de 900 empresaris catalans van reclamar que l’aeroport de Barcelona es convertís en un hub de connexions internacionals.

Aquest avió cap a la prosperitat no se’ns pot escapar”
Josep Sánchez Llibre, president de Foment

“Hem perdut massa oportunitats”

Les entitats convocants sostenen cal arribar a un acord “ràpid” per defensar l’ampliació de l’aeroport a Brussel·les, abans que Aena tanqui el nou període d’inversions aquest estiu. “Tenim de tot menys temps”, recorda el president de Foment, Josep Sánchez Llibre. Creuen que la decisió és “inajornable” i que ja “s’han perdut massa oportunitats”. “No es pot renunciar a una inversió de 1.600-1.700 M € en una infraestructura que contribueix al 7 % del PIB de Catalunya“, avisen.

aeroport de Barcelona-El Prat
Pista d’aterratge de l’aeroport de Barcelona-el Prat

L’ampliació de l’aeroport suposa la invasió de la Ricarda, una zona del delta del Llobregat protegida mediambientalment. El món econòmic, però, considera que la protecció de la biodiversitat i l’ampliació del Prat és “perfectament compatible”. Una opinió totalment oposada a la de les entitats ecologistes, que posen el crit al cel amb els perjudicis que pot comportar aquesta actuació.

Aragonès vol crear una taula de treball

Aena defensa una ampliació de 500 metres de la tercera pista i la construcció d’una terminal satèl·lit. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, es va comprometre aquest dimarts a crear una taula de treball per poder arribar a un acord al més aviat possible, i no s’hi ha mostrat ni a favor ni en contra. En canvi, l’Ajuntament de Barcelona sí que ha manifestat que s’oposa a aquesta ampliació, tot i que amb divisió d’opinions dins del govern. Aquest dimecres, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat diàleg i “no fer trampes” en aquest debat.