nens plaça Sant Felip Neri

Un total de nou escoles de Barcelona han fet l’exercici de treballar amb els alumnes quines haurien de ser les fórmules per millorar l’encaix del turisme a la ciutat. El resultat són 45 propostes que demostren que els nois no només han fet un bon diagnòstic de la situació, sinó que també tenen solucions. Unes propostes que han fet arribar al regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, en l’acte de cloenda del programa educatiu Barcelona i el turisme: demanem la paraula!

45 propostes per millorar l’activitat turística

Els participants en aquest programa són 400 alumnes de 5è i 6è de primària i de l’ESO. Entre les propostes que han elaborat, just ara que es reactiva el turisme després de la pandèmia, hi ha la creació de cues diferenciades als museus, una per als turistes i una altra per als barcelonins, que tindrien prioritat per entrar-hi. A Marcé li han agradat les propostes dels alumnes. “Us ho compro. Tenim un problema de concentració turística al centre de la ciutat i hem de treballar per descentralitzar-lo”, els ha explicat.

Els nois també proposen promocionar altres punts de la ciutat no tant massificats turísticament, com ara la Catedral. Un altre dels àmbits amb més propostes és el de la regulació dels pisos turístics i la necessitat de fer més pisos socials, i respectar el dret dels veïns al descans.