A Gràcia ha obert la primera xarcuteria vegana de Barcelona: Farmers Veggies Butchers. Semblen dos conceptes contradictoris i, de fet, els socis de l’establiment volen fugir d’altres propostes veganes que imiten el gust i la textura de la carn. El que ells busquen és oferir aliments de tipus artesà, sense conservants ni additius, saludables i sense químics.

D’aparença sí que s’assimilen a la carn i als embotits. Van pensar que era una idea divertida, i que, de retruc, podria ajudar aquells que estan deixant de menjar productes d’origen animal. Després de tres anys creant receptes, ofereixen una carta amb més de 300 productes innovadors. L’objectiu és crear una marca que es diferenciï del menjar vegà processat.

Oferim productes totalment fora de mercat, perquè no són processats: és menjar natural i cuidat com si fos cuinat per l’àvia
Henrique Marques, soci fundador

La sobrassada, el producte estrella de la xarcuteria vegana

El producte estrella és la sobrassada. Per fora té la mateixa aparença que el clàssic mallorquí, però és 100 % vegana, feta de tomàquet sec, tofu, ametlles, oli fumat i farina d’arròs. Entre els clients també ha triomfat el xoriço o les botifarres. Més de 130 espècies combinades ajuden a crear els gustos dels productes.

La sobrassada és un dels productes que més ha cridat l’atenció: d’aspecte és igual que la d’origen animal, però està feta de tomàquet sec, tofu, ametlles, oli fumat i farina d’arròs

Ara, vista l’acceptació entre els ciutadans, ja estan preparant l’obertura d’una nova xarcuteria vegana al barri de Sant Antoni. També treballen per oferir productes sense gluten, i una altra proposta que esperen que sorprengui: formatges vegans madurats entre 4 i 8 mesos.

Al mercat, tot el que hi ha està molt repetit, aquí sembla que hi ha coses diferents i això agrada
Javier Ortiz, client

A Farmers Veggies Butchers tenien clar que volien estrenar-se a Gràcia, perquè el consideren un barri acollidor i de comerç de proximitat. Per això han obert la botiga al carrer de Verdi. Precisament, també a la Vila de Gràcia, la setmana vinent obrirà un altre establiment d’aquest tipus: la primera botiga de dònuts vegans de Barcelona.