plat passeig gourmets 8

Nova edició del Festival Gastronòmic Passeig de Gourmets 2023 a Barcelona, que aquest any apadrina la xef Carme Ruscadella. Un esdeveniment que un any més aproparà fins al passeig de Gràcia una gastronomia de molt alta qualitat a preus més assequibles.

Hi participaran 21 restaurants (el doble de l’any passat), que sumen set estrelles Michelin. Alguns d’aquests són l’Aleia del Hotel Casa Fuster (1 estrella), el Moments del Mandarin Oriental (amb dues estrelles), l’Oria al Monument Hotel (1 estrella) i el Lasarte, també al Monument (amb tres estrelles).


On?

Al passeig de Gràcia i voltants


Quan?

Del 9 al 19 de març del 2023. 10 € el platet



Què hi trobareu

Dins aquesta edició 2023, el Passeig de Gourmets proposa cinc activitats: ruta de platets, menús gurmets, entrepans d’autor i experiències gurmet.

Ruta de platets

Podràs gaudir de 12 restaurants per tastar els platets per 10 € (amb una cervesa, una copa de cava o un refresc, a escollir). Sense reserva.

  • Hotel Casa Fuster – cafè Vienès: fricandó modernista: carn de vedella guisada a baixa temperatura amb salsa de vermut de Reus, taronja, carbassa, pèsols i pebrots vermells.
  • Sintonia: croquetes negres de calamar amb un toc picant i allioli de julivert.
  • Santa Eulàlia – The Bistrot: cassoleta de mongetes amb col i botifarra negra.
  • H10 Casa Mimosa: daus de tonyina vermella amb demi-glace cítrica, cremós de pastanaga i maionesa picant.
  • The One Barcelona – Somni Restaurant: caneló d’ensalada russa amb tàrtar de gamba vermella de costa.
  • Restaurant Solomillo: vaca vella a baixa temperatura, puré de moniato i reducció de carinyena.
  • Majestic Hotel & Spa Barcelona – El Bar del Majestic: pastís de xocolata i avellanes Jean-Marie Hiblot, pastís Majestic.
  • Claris Hotel & Spa OS-KURO: tsukemono de seitó.
  • Mandarin Oriental, Barcelona – Blanc: royal de foie i albergínia escalivada.
  • El Nacional: ajoblanco amb llagostins i maduixes.
  • Almanac Barcelona – Virens: capipota. Guisat melós de porc i vedella amb cigrons.
  • Belbo Terrenal: crònut de tagín de xai i caviar cítric.

Menús gurmet

Podràs gaudir en 10 restaurants d’un menú gurmet per 55 € (amb una cervesa, una copa de cava o un refresc, a escollir). Amb reserva.

  • Sintonia
  • Mr. Porter Barcelona
  • LomoAlto
  • The One Barcelona – Somni Restaurant
  • Restaurant Solomillo
  • Majestic Hotel & Spa Barcelona – El Bar del Majestic:
  • Claris Hotel & Spa OS-KURO
  • Mandarin Oriental, Barcelona – Blanc
  • Almanac Barcelona – Virens
  • Belbo Terrenal

Entrepans d’autor

Arriben els entrepans al Passeig de Gourmets, una proposta nova i pensada per aquelles persones que tenen poc temps i molta gana. Sense reserva.

  • The One Barcelona – Somni Restaurant: mar i muntanya d’ostres cruixents i greixons confitats amb maionesa de siracha.
  • LomoBajo: entrepà de botifarra de Calaf fumada amb formatge Puigpedrós i escalivada.
  • Monument Hotel – Verbena Terrace: Bokata Martintxo by Martín Berasategui: filet de vaca gallega amb crema de sardineta acompanyat de patates rústiques amb maionesa de mostassa i llima.
  • Restaurante Solomillo: brioix de vedella marinada amb ponzu, maionessa umami i ceba japonesa.
  • Alma Barcelona: Bikini Alma: pernil ibèric, formatge brie i tòfona negra.
  • Claris Hotel & Spa – La Terrassa del Claris: Soft Shell crab roll amb salsa thai de tamarinde, papaia i ceba adobada.

Sopars temàtics

Els restaurants de Passeig de Gourmets ofereixen als amants de la gastronomia nits temàtiques en quatre restaurants. Amb reserva.

  • Restaurante Solomillo
  • Majestic Hotel & Spa Barcelona – Solc
  • Mandarin Oriental, Barcelona – Moments
  • Sintonia

Experiències gourmet

També pots gaudir de les experiències i activitats gastronòmiques del passeig de Gràcia! Reserva la teva plaça i aprèn amb els xefs de Passeig de Gourmets. Hi ha sis propostes. Reserva prèvia.

  • Dijous 9 de març: 18 a 19 h. Almanac Barcelona Virens. Taller de kombutxa.
  • Dissabte 11 de març: 17 a 18 h. Claris Hotel & Spa Os-kuro. Tast de sake.
  • Dimecres 15 de març: 16.30 h. The One Barcelona. Clàssic, contemporani i futurista: taller de cocteleria.
  • Dimecres 15 de març: de 19 a 20.30 h. Majestic Hotel & Spa Barcelona. Posa’t el davantal!
  • Dijous 16 de març: de 19 a 20 h. Sintonia. Taller de bistec tàrtar.
  • Dissabte 18 de març: 17 a 18 h. Claris Hotel & Spa Os-kuro. Tast de sake.

Consulta tot el programa del certamen: restaurants, horaris i propostes culinàries