Visitants al Mercat de Mercats 2021

La fira Mercat de Mercats 2022 a Barcelona torna a instal·lar-se a la plaça de les Glòries del 21 al 23 d’octubre. A partir de les 11 del matí i fins a les 10 de la nit, aquesta festa gastronòmica acull parades de mercat i ofereix degustacions de platets. També hi ha zona de pícnic per tastar el que s’hagi comprat, un espai de productes de proximitat, una aula de cuina o un espai familiar. L’escenari musical al llac, darrere del Museu del Disseny, amenitza el certamen amb concerts en directe.

L’objectiu principal del Mercat de Mercats és promoure els mercats municipals i els seus valors. De rerefons, també es difon la importància de l’alimentació sostenible i els productes de proximitat, així com la funció dels mercats com a motors econòmics i socialitzadors dels barris.


Quan i on se celebra el Mercat de Mercats

De divendres, 21, a diumenge, 23 d’octubre, del 2022, a la plaça de les Glòries.

L’espai que ocupa la fira es reparteix en diverses zones. Hi ha una desena de mercats municipals que hi participen com el Mercat de la Concepció, la Boqueria, el de Felip II o el de Sants. A l’espai dedicat als restaurants s’ofereixen platets d’establiments com Can Culleres, Ca la Nuri o Bar Echegaray. Les degustacions oscil·len entre els 3 i els 10 euros, i també hi ha menús familiars per 20 euros.

Al Mercat de Mercats no només es menja. S’hi han programat més de 20 activitats com xerrades sobre gastronomia sostenible, tallers i presentacions de producte.

Subhastes públiques de peix

Una novetat d’aquesta edició del Mercat de Mercats és la presència de la Confraria de Pescadors de Barcelona, que mostra als assistents com es fan les subhastes públiques de peix. La demostració es pot veure d’11 a 11.45 h i de18 a 18.45 h dissabte i, d’11 a 11.45 h, diumenge.