Una setmana després de l’estrena, el bcnmarket.barcelona, el web de compres del comerç de Barcelona, ha guanyat 250 botigues més, que s’afegeixen a les 2.500 amb què va arrencar. En aquests primers set dies, a més, la plataforma local —que aspira a competir amb Amazon— ha rebut la visita de 15.000 usuaris nous, segons han avançat a betevé els responsables del web. El projecte té el suport de l’Ajuntament de Barcelona, tot i que és una iniciativa privada de BarnaCom, que aglutina els eixos comercials.

Al bcnMarket es poden buscar articles concrets de tota mena, o bé fer la cerca per eixos comercials o establiments. Per poder fer vendes en línia a través del web, les botigues han de pagar una quota mensual de 8 € més IVA. Lorena Segura, propietària de Pintiparty, a l’eix comercial de la via Júlia, a Nou Barris, és un dels establiments que permeten fer comandes per internet. “És la meva última bala per sobreviure, hi confio”, explica la Lorena, que va obrir la botiga el març del 2020, una setmana abans de l’esclat de la pandèmia.

Les botigues adherides al bcnMarket tenen una identificació com aquesta a la porta

Les compres es poden recollir a la botiga o bé rebre-les a casa. El web ofereix als botiguers un servei de missatgeria a través de la cooperativa Mensakas, que reparteix a Barcelona cada compra per 7 € més IVA. Al bcnMarket, però, no tots els establiments permeten comprar-hi. N’hi ha que fan reserves per WhatsApp, que redirigeixen el client al web de la botiga o bé que ofereixen només un telèfon o correu de contacte. És el cas de Plàstics les Roses, a Nou Barris. La propietària, Carolina Sorribes, diu que s’hi han registrat per donar-se a conèixer però dubta de la venda en línia perquè els falta estructura.

Vals de descompte de 10 €, a partir del dia 18

Coincidint amb l’estrena del bcnMarket, l’Ajuntament activarà a partir del dilluns 18 d’octubre els Bonus Consum per impulsar les vendes al petit comerç. Es tracta de vals de 10 € de descompte per a compres iguals o superiors a 20 €, que es podran fer servir en les botigues, hotels i restaurants adherits a la iniciativa. Els tiquets es poden descarregar al web bcnmarket.barcelona i tindran una validesa de 15 dies. El consistori destinarà 3 M € a posar en circulació uns 300.000 vals de descompte.